Des del menú principal podreu accedir a tota la informació de la Marxa en BTT del Club.

Les Alberes, 3 dies

Ruta per les Alberes, en 3 dies.

Descarregueu-vos el track de Wikiloc.

Quilòmetres
130 aproximadament.

Nivell
No presenta dificultat tècniques en general, tret d'algun tram que varem haver de fer a peu, però l podem catalogar de ruta dura. Aquesta valoració ve influenciada per el moment en què es fa la ruta (a l’agost) i pel fet de dur alforges.

Les dades finals de la sortida :

129 quilòmetres, desnivell positiu acumulat de 3.667 metres i un IBP de 263.

Inicialment havíem planificat aquesta ruta perquè fos de 4 etapes, essent una d’elles un recorregut circular amb sortida i arribada a Cotlliure. Però alhora de realitzar aquesta etapa (havia de ser la tercera) ens varem trobar amb que el nostre traçat entrava dins d’una finca privada quan tot just n’havíem fet 15 quilòmetres. Davant de la impossibilitat de seguir amb el recorregut planificat, varem haver de recular cap a Cotlliure, a fer unes birres a la platja, mira tu.

Així que, el que teniu aquí és una ruta de 3 dies, altament recomanable.

 1. De Rabós al Voló, passant per Recasens, amb un recorregut de 45 kmts, 1.105 metres de desnivell positiu acumulat i un IBP de 85.
 2. Del Voló a Cotlliure, passant per el Puig Neulós, amb un recorregut de 54 kmts, 1.710 metres de desnivell positiu acumulat i un IBP de 130.
  Aquí heu de tenir en compte que al quilòmetre 40 d’aquesta segona etapa (al 85 del total) hi ha un tram molt dolent. Es tracta d’un tram de sender difícil de fer a peu, per tant, no us dic res de fer-ho amb la bicicleta a coll, carregats amb les alforges.
  Hi ha una ciclabilitat pràcticament nul•la durant uns 3 quilòmetres que sembla que no s’acabin mai.
  Teniu una alternativa : des del Puig Neulós hi ha una pista ràpida (massa ?) i bona que baixa fins a la plana, sense haver de patir per regirar-se un turmell, o dos.
  Consulteu mapes per trobar-la i estalviar-vos un mal tràngol.
 3. De Cotlliure a Rabós, passant per el Coll de Banyuls, amb un recorregut de 30 kmts, 860 metres de desnivell positiu acumulat i un IBP de 70. Un retorn tranquil, amb parades per contemplar la costa, les terrasses amb les vinyes ...

Que tingueu bona ruta !!!