Des del menú principal podreu accedir a tota la informació de la Marxa en BTT del Club.

El Pollastre (variant)

Llagostera-Sant Baldiri-Sant Benet-Roca Ponsa-Llagostera

Descarregueu-vos el track de Wikiloc.

Quilòmetres
37 aproximadament.

Nivell
Alt : Circuit molt complet que combina pista, camí i corriol. Algun dels corriols són durs i rocallosos; altres són molt sorrencs i estrets.
El nom d’El Pollastre que hem donat a aquesta sortida fa referència a la cursa organitzada fa uns anys per la secció de ciclisme del CREC (Santa Cristina d’Aro) i que transcorria per gran part d’aquests camins. De fet, va ser després d’aquesta cursa que el Club BTT Llagostera va afegir aquesta sortida com una de les habituasl del calendari propi.

La Ruta
La sortida es fa des del Pavelló d’Esports Municipal de Llagostera i es pren el carril-bici en direcció a Sant Feliu de Guíxols. Encara no hem passat de llarg el Pavelló que ja tombem a la dreta; fem un tram de camí/pista molt suau fins a començar la baixada cap a Ridaura.

Arribem a Can Moner i girem a la dreta; travessem un parell de cops el Ridaura per arribar al Molí de Més Amunt. El que queda del molí està molt amagat entre la vegetació, a la nostra dreta, un cop hem travessat el Ridaura.

Continuem guanyant alçada durant uns 2,4 quilòmetres fins arribar a un pista ampla; tombem a l’esquerra i anem planant per pista bona durant uns 2,2 quilòmetres, deixant a l’esquerra una pista que porta a l’abocador de Solius.

La pista es bifurca a l’esquerra per un camí en baixada i a la dreta per pista; tombem a la dreta per fer un tram de pista molt curt (un 150 mts.) però també molt dret; després de fer aquests 150 metres agafem un camí a la nostra esquerra. Aquest camí va guanyant alçada molt suaument durant 2,5 quilòmetres, fins arribar prop de l’encreuament de camins anomenat la Trencada on hi arribem salvant un tram curt i dret; de la Trencada ens dirigim cap a la Creu d’en Barraquer i Sant Benet. A la Trencada, deixem a la nostra esquerra el camí que mena a Sant Baldiri i continuem per la pista ampla, tot dret cap a la Creu d’en Barraquer.

Passem pel costat de la Creu d’en Barraquer i continuem cap a Sant Benet, a on hi arribem per un tram de pista asfaltada. Un cop a Sant Benet, tombem a l’esquerra per seguir el tram asfaltat durant uns centenars de metres, després dels quals, deixem l’asfalt i agafem un camí força atrotinat a la nostra dreta.

Anem seguint el camí cap a les Sorres d’en Benet.

En un tram molt sorrenc i planer trobem un pal indicador a l’entrada d’un corriol, a l’esquerra. Agafem el corriol (molt interessant per els amants de les trialeres) que baixa fort fins a trobar novament la pista que baixa de Sant Benet; Quan trobem la pista, tombem a la dreta i pugem uns metres cap a la Casa Nova.
De seguida veiem a la nostra esquerra el camí que baixa de la Font de la Guilla; deixem la pista que duu a la urbanització i seguim el GR que puja cap a Pedralta.

El camí, força rocallós, va pujant sense massa pendent fins a trobar la carretera que ve de Sant Feliu i va a Pedralta; travessem la carretera i ens dirigim cap al Mas de Santa Escolàstica. Passem per darrera el mas i anem seguint trams combinats de camins i corriols, a estones per sota una línia elèctrica fins arribar al pla, prop de Santa Cristina d’Aro.

Quan som al pla, ens dirigim cap al Club de Golf Costa Brava; el voregem una estona fins a arribar a Can Llaurador. De Can Llaurador seguim la pista que va cap als Carcaixelles d’en Dalmau, però al cap d’uns centenars de metres deixem la pista i tombem a la nostra dreta per un corriol que ens duu fins a tocar Can Dalmau.

Seguim endavant fins a enllaçar amb la pista que ve del castell de Solius i aquí tombem a l’esquerra per anar cap a Roca Ponsa (les Roques Bessones).

La pujada fins a Roca Ponsa és un tram força dret; un cop finalitzem la pujada, tombem a la dreta per trobar la pista asfaltada de Solius i pujar cap al Coll de Solius.

Arribant al Coll de Solius, tombem a la dreta cap a Tallades i cap al Ridaura. Des d’aquest punt tenim una bonica vista de Llagostera.

Fem un tram de camí ample que enllaça amb un corriol.
Mentre circulem per el corriol, passem per el costat d’un lloc prou interessant marcat amb el WayPoint AFLORAMENT-BASALT; podeu apreciar una petita formació basàltica al marge del camí.

S’acaba el corriol i arribem al Ridaura; tombem a l’esquerra.
Travessem el riu a l’alçada del Molí de Can Nadal i comencem la darrera pujada fins arribar a Can Gros.

S’han acabat les pujades; ara només queda pista bona i planera fins a Llagostera.

Que tingueu bona ruta !!!